Putopisi

OSVRT NA DANE HRVATSKIH PLANINARA - HAHLIĆ, 29.-30.05.2010.

Dok smo s Platka hodali prema Hahliću, razmišljala sam kako organizatori nemaju sreće s kišom. Vrlo je teško po ovakvoj kiši organizirati svečanost Dana planinara, ali ono što smo vidjeli kad smo nakon 4 sata hoda stigli u Dom, bilo je poražavajuće. Od gužve se nije moglo ući, nigdje nisi mogao odložiti mokre kabanice i ruksake, hrana se kupovala vani, u natkrivenom dijelu, ali je nisi imao gdje pojesti. Umjesto toplog kutka koji smo priželjkivali dok smo dolazili, jedina nam je želja bila da što prije odemo do našeg busa.
hahlic1    
Na stazi za Hahliće

 hahlic2 
Dom Hahlić

Kažu da na Hahliću često pada kiša pa mislim da su se organizatori trebali pobrinuti da se stavi neki šator sa klupama na kojima bismo odmorili umorne noge i popili topli čaj. Nadam se da će biti još prilika i da ću Hahliće vidjeti i u boljem svjetlu.
Inače, staza kojom smo išli s Platka do Hahlića je super, vodi do lovačke kuće Kripanj, podnožjem Nebesa,  malim prijevojem između Vidaja i Fratra, obronkom Fratra pa prijevojem  ispod Dnića do Doma Hahlić. Nama je trebalo 4 sata zbog magle i jake kiše, ali se može proći za 3 sata.

Srećom, nije sve bilo crno. Subota je bila veselija, usprkos kiši, tuči i grmljavini uspjeli smo se popeti na Snježnik i Guslicu, a na povratku  su nas dočekali topli Mali dom na Platku, super njoke i još bolje štrudle.
hahlic3

Dom na Snježniku

 

Sve u svemu, možemo biti zadovoljni, puno smo hodali, dobro oprali kabanice i cipele, puno se smijali i zaboravili na svakodnevne probleme.


Nazad