Putopisi

Odluka je pala u petak, u subotu, 28.12.2013. idemo u NP Paklenicu. Krećemo rano iz Šibenika, da bi stigle popiti kavu, malo popričati i obići sve što smo zamislile. Dan je kratak. Mi smo ženska ekipa planinarki u koju tu i tamo zaluta pokoji muškarac. Njima valjda brzo dosadi naš stil penjanja. Mi hodamo relativno polako, uživamo u svakom koraku koji napravimo u planini, a da ne kažem koliko uživamo u pogledima, zvukovima i mirisima planine. Sve to pokušavamo ovjekovječiti i fotoaparatima.


Više
26.-28.O8.2011

U slutnji u čežnji daljine, daljine

U srcu, u dahu planine,planine

 

Stihovi Tina Ujevića uvijek pozivaju na odlazak. Ovaj put naš izbor je odlazak u jedan od rijetkih,netaknutih,neizmijenjenih dijelova prirode- Bijele i Samarske stijene.  


Više

Nakon dvanaest sati vožnje, pauza i čekanja napokon smo stigli na naše odredište. Riffugio  Auronzo. Planinarski dom na nadmorskoj visini  od 2320 metara, polazna točka za naše izlete prva dva dana.Oko  doma krpe snijega, temperatura oko 0 C, a mi obučeni u laganu ljetnu odjeću, pravo s plaže u zimu. Topla večera, smještanje po sobama, dogovor za sutra i odmor, jer treba prikupiti snagu za sutra.


Više
5. LIPNJA 2011.

Rano u nedjelju krenuli smo put Velebnog. Nakon dugog izbivanja sa nama u autobusu je i Tonka. Iskusna planinarka i osoba koja je velik dio Lijepe naše propješačila još puno prije nego što se velik dio naš učlanio u Društvo, i naravno, glavni i odgovorni vodič ture na Ljubičko brdo. Po vlastitom priznanju izgubljena ovca koja se vratila u stado. 


Više
SUBOTA, 7. SVIBNJA 2011.

Već u šest ujutro prepun autobus članova društva krenuo je put Omiša  gdje se održavala proslava „Dana hrvatskih planinara“ u organizaciji PD „Imber“.

Dan pravi ljetni. Autobusi iz svih krajeva Hrvatske,  pa i šire,  traže parkiralište u sklopu kampa „Galeb“.  Vinkovčani, Riječani, Zagrepčani, Senjani,  Splićani, Karlovčani, Kaštelani, Livnjaci, Travničani, .... svi su tu.

Kratak dogovor i desetak naših članova uputilo se zajedno sa još petstotinjak planinara na zahtjevnu planinarsku turu: Omiš-pl.sklonište “Luda kuća”-vrh Kula (864n/m)-Podašpilje - Radmanove mlinice - Omiš.


Više

Stranica: 1 2 3 4