Putopisi

ŽUT, NEDJELJA 5. RUJNA 2010.
Nakon neznatnog kašnjenja krenuli smo u 9 sati iz Murtera prema Žutu. Na brodu žamor i galama. Nije ni čudno, jer ovo je prvi izlet nakon ljetne stanke. Svi su dobre volje, sunce grije i malo bure najavljuje da ovo ipak neće biti pretopao dan. Prolazimo pokraj Vrgade i mnoštva malih otočića čija imena nisam uspjela upamti. Nakon tri sata vožnje stižemo na Žut i naravno, prvo kava u jedinom restoranu u uvali Pristanište.
Nakon kave i okrjepe krećemo polako prema Veloj Grbi. Dobivamo obavijest da se prvotni plan pješačenja neće moći realizirati jer je staza neprohodna, pa se istim putem i vraćamo. Ukrcavamo se u brod i krećemo prema Golubovcu, uvali koja je trebala biti cilj našeg pješačenja. Tu nas čekaju ljubazni domaćini, vlasnici restorana „Fešta“, sa svojim specijalitetima čije cijene su ipak malo previsoke za naše plitke džepove.
A more svojom čistinom i bistrinom mami na kupanje i bez obzira na buru koja se ćutila u vali malo njih mu je uspjelo odoljeti. Nakon kupanja, kave ili šetnje ( svatko prema svom izboru) polako se ukrcavamo na brod i vraćamo u Murter, pa autobusom natrag za Šibenik.
Nazad