Putopisi

Dok smo s Platka hodali prema Hahliću, razmišljala sam kako organizatori nemaju sreće s kišom. Vrlo je teško po ovakvoj kiši organizirati svečanost Dana planinara, ali ono što smo vidjeli kad smo nakon 4 sata hoda stigli u Dom, bilo je poražavajuće. Od gužve se nije moglo ući, nigdje nisi mogao odložiti mokre kabanice i ruksake, hrana se kupovala vani, u natkrivenom dijelu, ali je nisi imao gdje pojesti. Umjesto toplog kutka koji smo priželjkivali dok smo dolazili, jedina nam je želja bila da što prije odemo do našeg busa.
hahlic1    
Na stazi za Hahliće
Više

Rano ujutro 17. travnja krenulo je tridesetak planinara našeg društva na dvodnevni izlet u Karlovac.

 

U Karlovcu se tog dana održavala 18. Manifestacija „Hodanjem k zdravlju“ u organizaciji PD Dubovac.
U Karlovac smo stigli u 9.30. gdje je jedna grupa krenula na Kalvariju ( poznato karlovačko izletište) preko Svibanjske ulice  i  Kozjače  cca 3 sata, dok je drugi dio grupe je sa svojim vodičem Vitom krenuo autobusom na Kalvariju gdje se održavala likovna kolonija i takmičenje u pripremi gulaša, „6. Dubovački planinarski kotlić“.
1
Više

Nakon duge i sniježne zime,odluka pada-ovu nedjelju idemo na Velebit!
Jasno,odluka je donesena bez konzultacija s nebom,a meteorolozi kasno uvečer kažu-u Lici i gorskim predjelima cijeli dan kiša! Užas-šta sad?
Brzinski pogled na internet i upit gdje neće padati kiša?
Na našem području neće i to je to.
Idemo na Kijevski Bat-odluka je jednoglasna!
sl1

Više
Devet hrabrih, dalmatinskih planinara, nenaviklih na snijeg, odlučilo se za Tradicionalni pohod na Žumberačku goru.
Kako nama nije nikad dosta putovanja i izazova, najprije smo svratili do Plitvičkih jezera. Snijega kao u priči, brodovi i slapovi okovani ledom, vlakić ne vozi, na stazama snijega do koljena, snijeg pada, prava snježna bajka.
p

Više

Stranica: 1 2 3 4